10 kalleinta käsilaukkua

Käsilaukku on olennainen erottamaton osa jokaisen naisen elämää. Käsilaukussa kuljetamme tärkeimmät arkitarvikkeemme, mukana on ehkä myös suklaapatukka pahan päivän varalle tai parfyymipullo iltamenoja varten. Käsilaukun sisältö saattaa pelastaa päivän, mutta myös laukun ulkonäöllä on väliä. Käsilaukku designeja on monenlaisia ja monen hintaisia. Huokeammat merkit ovat kaikkien saatavilla, mutta on myös käsilaukkuja, joiden perään suurin osa naisista voi vain haikailla. Tietyt erikoislaukut tuntuvat olevan vain ja ainoastaan kaikkein varakkaimpien ihmisten ulottuvilla. Jokainen status-tietoinen nainen unelmoi omasta Louis Vuittonistaan, mutta tiesitkö, että Vuitton ei suinkaan ole kaikkein kallein laukku, jonka rahalla saa?

Esittelemme nyt kymmenen maailman kalleinta laukkua – olkaa hyvä, leidit, unelmointi ei maksa mitään:

10. Louis Vuitton – Kusama Pumpkin Minaudiere

Louis Vuittonin Kusama Pumpkin Minaudiere on esittelymme halvimman pään laukku. Japanilaisen taiteilijan Yayoi Kasuman kanssa yhteistyössä suunniteltu Kusama Pumpkin Minaudiere on saatavana vain Lontoon Selfridges-tavaratalosta. Tämä hurmaava, pikkuinen kurpitsan muotoinen laukku on kullan värinen ja siitä koristaa musta polka dot -koristelu. Tämän piskuisen Vuittonin hinnalla hankkisi laadukkaan auton, sillä sen hinta on noin 133 430 dollaria.

9. Louis Vuitton – Urban Satchel

Louis Vuitton on myös sijalla yhdeksän maailman kalleimpien laukkujen listalla laukullaan Urban Satchel. Laukku on tavallisen naisen näkökulmasta lähinnä outo, sillä se on koottu roskista ja sen tarkoitus on kuvastaa urbaania kulttuuria. Laukun ulkokuorta koristaa muun muassa ruttuinen vesipullo ja tupakka-aski. Tuntuu kuitenkin melko etäiseltä ajatukselta, että sijoittaisi 150 000 dollaria roskakasalta näyttävään laukkuun, vaikka sen kyljessä komeileekin Louis Vuitton -logo!

window-574870_1280

8. Hermès – Matte Himalayan Nilo Crocodile Birkin

Pitkän nimen takaa löytyy krokotiilinnahkainen ja ylellisen himmeästi kiiltävä Hermès-klassiko. Näyttelijä ja muusikko Jane Birkinin mukaan nimetty laukku on saanut ylellisen koristelun lukkoihin, joissa komeilee kymmenen karaatin valkoisia timantteja. Matte Himalayan Nilo Birkiniä on valmistettu hinnastaan huolimatta reilusti, joten tämän laukun ostaminen on mahdollista – jos vain sattuu omistamaan 185 000 dollaria ylimääräistä laukkurahaa.

7. Hermés – Red Crocodile Birkin

Tämä kirkkaan punainen, krokotiilinnahkasta tehty pikkulaukku on maailman kallein huutokaupattu käsilaukku. Red Crocodile on pienempi kuin edellä kuvattu isosiskonsa: se on vain 30 cm pitkä pikkulaukku. Kauniin punaisessa krokotiilinnahkassa erottuvat suomut selvästi ja lukot ovat 18 karaatin kultaa ja ne on somistettu timanteilla. Mitä tällainen ainutlaatuinen laukku sitten maksaa? Hermèsin punainen krokotiililaukku on arvoltaan noin 203 150 dollaria.

6. Lana Marks – Cleopatra Clutch

Lana Marksin suunnittelema Cleopatra-pikkulaukku on maailmankuulun Elizabeth Taylorin innoittama klassisen kaunis laukku. Lana Marks suunnitteli laukun alun perin kuningatar Elizabeth II:n syntymäpäiväjuhlille sopimaan omaan juhlapukuunsa. Laukkua koristaa 1500 timanttia. Cleopatra on harvinainen, sillä sitä valmistetaan vain yksi kappale joka vuosi. Kuka tahansa ei Lana Marksin Cleopatraa saa haltuunsa ja tavallisimmin Cleopatran voikin nähdä jonkun huippukuuluisuuden kädessä Oscar-gaalassa. Hintaa tällä ylellisellä iltalaukulla on noin 250 000 dollaria.
5. Chanel – Diamond Forever

Chanelin vuonna 2007 esittelemässä harvinaisessa laukussa on nimensä mukaisesti runsaasti timantteja. Laukkua on valmistettu vain 13 kappaletta ja siinä on 334 timanttia ja 18 karaatin valkokultaa ja valkoista alligaattorinnahkaa. Tämä pikkulaukku on hyvin klassinen muotoilultaan, joten se vetoaa varmasti naisiin, jotka rakastavat ajattomia ja harvinaisia käsilaukkuja. Hintaa Chanelin upealla laukulla on noin 250 000 dollaria.

4. Hermès – Chaine d’Ancre

Hermèsin Chaine d’Ancren myötä siirrymme todella kalliiden laukkujen pariin. Tämä erikoinen pikkulaukku näyttää pyöreältä kasalta ketjuja. Nimensä mukaisesti ankkuriketju on vaatinut kahden vuoden kehitystyön ja sen materiaaleina on käytetty kultaa ja timantteja. Laukun runkoa kiertävään kullasta tehtyyn ankkuriketjuun on istutettu uskomattomat 1160 timanttia. Timanttien kokonaispaino on 33 karaattia, mistä voi päätellä laukun olevan huikaisevan hintainen todellinen sijoituskohde. Chaine d’Ancrea on valmistettu vain kolme kappaletta ja sen hinnaksi on arvioitu noin 1,4 miljoonaa dollaria.

3. Hermès – Rose Gold Crocodile Birkin tai Diamond Birkin

Maailman kolmanneksi kalleimman laukun sijan jakavat Hermèsin kaksi laukkua, jotka on suunnitellut Pierre Hardy Haute Bijouterie -linjaa varten: Rose Gold Crocodile ja Diamond Birkin. Nämä kaksi laukkua ovat klassisen Birkin-käsilaukun muunnelmia. Timanttiversioon on upotettu kaiken kaikkiaan 11 000 timanttia ja ruusukultaisessa, krokotiilinnahkaisessa versiossa on puolestaan 1160 timanttia. Näiden laukkujen omistajaksi pääsee noin 1,9 miljoonalla dollarilla, joten säästämisen voi aloittaa jo nyt.

2. Hermès – Birkin Ginza Tanaka

hermesHermésin huikaisevan pikkulaukun on suunnitellut japanilainen Ginza Tanaka ja se on valmistettu platinasta ja timanteista. Timantteja laukkuun on upotettu 2000 kappaletta. Laukkuun sijoittanut saa sentään samalla rahalla itselleen timanttikoruja, sillä laukku on varsin monikäyttöinen. Timanttihihnan voi nimittäin irrottaa ja käyttää erillisenä käsikoruna. Laukussa on myös 8 karaatin pisaran muotoinen timantti, jonka voi irrottaa ja käyttää koruna. Hintaa tällä harvinaisuudella on noin 1,9 miljoonaa dollaria.

1. Mouawad – 1001 Nights

Maailman kallein laukku on timantein koristeltu, sydämen muotoinen Mouwadin suunnittelema 1001 Nights -pikkulaukku. Laukku on uskomattoman kaunis pieni laukku, joka muodostuu 4517 timantista, joiden väitetään olevan käsin muotoiltu tätä laukkua varten. Laukun valmistamisen kerrotaan vieneen 9000 työtuntia, joten ei liene suunnaton ihme, että laukun hinnaksi on arvioitu henkeäsalpaavat noin 3,8 miljoonaa dollaria.

Esittelemämme käsilaukut ovat kaikkein kalleimpia laukkuja, mutta monien huippumerkkien arkisemmista ja sarjatuotetuista laukuista löytyy myös Maija Meikäläisen kukkarolle sopivampia vaihtoehtoja. Toki useimmat meistä joutuvat harkitsemaan ehkä jopa säästämäänkin designer-laukun hankintaa, mutta saavuttamattomissa ne eivät ole – paitsi kenties juuri kuvailtu käsilaukkujen 10 kalleimman lista.