Kalliit vyöt

suit-923133_1920

Miesten pukeutumisen ei tarvitse olla tylsää. Vaikka muodollinen työpukeutuminen vaatiikin tietyt elementit, on sen rinnalle tullut niin kutsuttu business casual, jossa on tavoitteena keventää ilmettä hyvännäköisillä asusteilla. Nykyisin miesten pukeutumiseen löytyykin paljon erilaisia asusteita tyylikkäistä solmioista ja ruseteista taskuliinoihin, mansetteihin ja tyylikkäisiin vöihin. Vyön merkitystä kokonaisuudelle ei kannata vähätellä. Vanha ja kulunut vyö voi viedä siitä terän kokonaan. Todellinen herrasmies katsoo, että kengät ja vyö puhuvat samaa kieltä. Vyö on myös helppo tapa tuoda pukeutumiseen sopiva annos ylellisyyttä. Designer-vyö nostaa kokonaisuuden aivan uudelle tasolle olematta kuitenkaan pröystäilevä. Jos pieni kukkoilu vöillä kiinnostaa, olemme koonneet alle kymmenen kalleimpiin kuuluvaa miesten vyötä, joiden hinnanmuodostukseen vaikuttaa erityisesti hulppea solki. Näistä mikään tuskin soveltuu arkikäyttöön, mutta kiehtovia ne silti ovat.

Yli 1000 dollarin vyöt

buckle-210449_1280Sijalla kymmenen miesten kalleimpien vöiden listalla komeilee Versacen crystal 3D Medusa -vyö. Tätä nahkavyötä koristaa kristallein koristeltu, antiikin Kreikan tarinoista tutun Meduusan pää. Vyön kehutaan olevan varsin kestävä ja hinnaltaankin se on vielä melko kohtuullinen. Versacen vyön hinta on noin 1095 dollaria. Tämän vyön jälkeen hyppäämme harppauksen hinnoissa ylöspäin. Esittelyssämme yhdeksäntenä on Ralph Laurenin Alligator Engine-buckle. Tämä alligaattorinnahkainen Laurenin vyö on erittäin tyylikäs, solki on edelliseen verrattuna erittäin hillitty ja klassinen. Vyö sopii business casual -pukeutumiseen mainiosti. Tämän Ralph Laurenin vyön hinta on noin 1750 dollaria. Sijalla kahdeksan on Stephano Riccin vyö, jossa krokotiilinnahka kohtaa palladiumin. Riccin vyö on sekin tyylikäs ja klassinen perusilmeeltään. Sen soljesta löytyvät pienet koristelut tekevät vyöstä sopivan jopa muodollisen pukeutumisen asusteeksi. Hintaa Riccin vyöllä on noin 1760 dollaria.

Yli 2000 dollarin vyöt

Siirrymme esittelyssämme jälleen pykälän kalliimpaan suuntaan, seitsemättä sijaa maailman kalleimpien vöiden listalla pitävään Cartieriin. Cartierin korkealuokkaisessa ja ylellisessä vyössä on käytetty krokotiilinnahkaa ja solki on palladiumia. Soljen muotoilu on hyvin elegantti kaikessa yksinkertaisuudessaan ja todennäköisesti monen miehen mielestä täydellisen sopiva asusteeksi. Materiaalien ylellisyys johtaa vyön korkeaan hintaan, vaikka ulkomuoto ei annakaan pröystäilevää vaikutelmaa. Cartierin vyön hinta on noin 2310 dollaria, mikä on suurimmalle osalle tavan tallaajista aivan liian kallis. Toisaalta arvometallisoljen vuoksi vyötä voi pitää myös sijoituksena. Sijalla kuusi on jo selvästi pröystäilevämmän näköinen vyö: Billionaire Italian Couture ja alligaattorinnahka ja muhkea hopeasolki, jossa on kullattu logo. Tätä vyötä saa myös räätälöitynä: soljen kuviointi voidaan tehdä asiakkaan omien toiveiden mukaan. Varmasti monen suomalaisen makuun hiukan yliampuvaa, mutta kyllä tällekin designer-vyölle ottajansa löytyy. Hintaa Billionaire Italian Couturen vyöllä on noin 2850 dollaria.

belt-952834_1280

Yli 3000 dollarin vyöt

Viidennellä sijalla maailman kalleimpien vöiden listalla on Louis Vuitton ja 40MM-vyö. Vuittonin vyö on tehty krokotiilinnahasta ja solkena komeilee Vuittonin logo eli kirjaimet LV. Vyö on asiallinen ja samalla ylellinen. Hintaa Louis Vuittonin 40 MM-vyöllä on noin 3500 dollaria. Sijalla neljä on Hermèsin Entriviere-vyö. Vyö on tehty krokotiilinnahasta, mutta niin etteivät suomut ole näkyvissä. Vyön väri on ylellinen ja kaunis konjakinruskea ja solki pelkistetyn komea. Tässä vyössä yhdistyvät rentous ja tyylikkyys täydellisesti. Hintaa Hermèsin upealla vyöllä on noin 5100 dollaria.

Yli 10 000 dollarin vyöt

Sijat kolme, kaksi ja yksi ovat mielenkiintoisia vöitä: kolmannella sijalla Selfridges & Co:n kultainen niittyvyö, joka ei ehkä istu aivan kaikkiin tyyleihin. Hitusen yliampuva kultavyö maksaa noin 32 000 dollaria ja lieneekin selvää, että tällä vyöllä ei suinkaan lisätä ylellisyyttä arkeen, vaan se on sijoitus. Sijalla kaksi on Roland Iten Calibre R822. Vyön solki on Rolandin vyö juju: se on tehty teräksestä, ruusukullasta ja 14 karaatin timanteista. Hintaa tällä ihmeellä on noin 84 000 dollaria.
Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä maailman kallein vyö: Guccin Rebulica Fashion, jota koristaa joukko 30 karaatin timantteja. Vyötä on valmistettu rajallinen määrä ja sitä pidetään maailman tyylikkäimpänä vyönä. Hintaa vyöllä on noin 249 000 dollaria.

Vöitä on joka hintaluokkaan – parin kympin vöistä aina edellä esiteltyihin superkalliisiin designer-vöihin. Vyötä hankkiessa kannattaa miettiä sen käyttötarkoitusta ja panostaa joskus myös tähän mielestämme oleelliseen miesten pukeutumisen asusteeseen. Häivähdys ylellisyyttä on joskus tarpeen myös miehen elämässä.