Kalliita kenkiä miehille

funny-629675_1280

Legenda kertoo joidenkin naisten olevan niin hulluina kenkiin, ettei niiden hinnalla ole heille mitään väliä. Ilmeisesti sama pätee miehiinkin, mikäli kenkien tarjontaa voi pitää sopivana todisteena väittämän luotettavuudelle. Toisille sata euroa merkitsee kallista kenkäparia, toisten mielestä sillä ei saa edes laadukkaita sukkia. Useimmat ymmärtävät yksilöllisen käsityön arvon, ja olisivat valmiita maksamaan hieman enemmän heille uniikisti valmistetuista kengistä. Jos kuitenkin puhutaan tennareista, joissa niin materiaalit, kuin työkään eivät yksinomaan selitä huikeaa hintaa, rahapussin nyörit saattavat pysyä tiukasti kiinni. Merkkiuskolliset taas ovat asiasta täysin eri mieltä, eivätkä välitä materiaalista, kunhan logo on näkyvillä. Missä menee sinun kipurajasi kenkien hintaluokan suhteen – olisitko valmis sijoittamaan joihinkin alla olevista malleista?

Luksusta tennarimiehille

skateboards-1150036_1920

Nike on yksi maailman tunnetuimmista tuotemerkeistä. Air Force One Supreme Max -tennareilla on hintaa 50 000 dollaria. Kenkien päällinen on korkealaatuista nahkaa, ja pohjassa on heijastavaa 3M-materiaalia. Jos kokovalkoinen vaihtoehto ei inspiroi, voi valita myös harmaat tennarit. Niiden kokonaisuuden kruunaa neonvihreä nauhoitus, sekä tietysti kaikkien tunnistama Niken logo kengän sivuilla.

Jos äskeiset olivat hieman liian kova pala purtavaksi kuukausipalkkaasi nähden, saa kalliita tennareita myös vähemmän kalliina. Fila, esimerkiksi, tarjoilee FX-2 -malliaan hintaan 585 dollaria. Räikeät, mutta tyylikkäät kengät on koristeltu pienillä kristallikivillä, ja ne vetoavat taatusti kaikkiin tyyliään tarkasti harkitseviin miehiin, jos vaatekaapin katumuotiosasto kaipaa hieman täydennystä.

Air Jordan Silver Shoes kertoo jo nimenä paljon todellisille faneille. Michael Jordanin itsensä signeeraamat kengät on merkitty 60 000 dollarin hintalapulla, mutta toisin kuin kultaisia serkkujaan, näitä hopeisia jalkineita pystyy oikeasti käyttämään. Eri asia on, rohkeneeko omistaja pitää näitä muualla kuin lasivitriinissä, onhan kyseessä yksi maailman kalleimmista kenkäpareista.

Laadukasta nahkaa

Aavistuksen alle tuhannen dollarin saa myös Salvatore Ferragamon mielipiteitä jakavat loaferit, jotka on valmistettu pytoninnahasta. Italialaisen Ferragamon kenkäsetit ovat uniikkeja, eikä laadusta suostuta tinkimään. Nämä kengät ovat kuin luotu heille, jotka haluavat herättää huomiota ja keskustelua, mihin tahansa menevätkin. 985 dollarin hinta on kenties vielä siedettävissä, jos haluat sijoittaa vain yhteen juhlavaan kenkäpariin loppuelämäsi ajaksi.

fashion-601561_1920

Tuplahinnan edellisiin verrattuna joutuu maksamaan parista Berluti-kenkiä. Näitä ei pysty kuka tahansa käyttämään, vaikkei niiden hankkiminen olisikaan rahasta kiinni. Huipputyylikkäät kengät vaativat käyttäjältään vahvaa persoonallisuutta ja omaa, vakiintunutta tyyliä. Toki sellainen varmasti löytyy jokaiselta, joka on valmis maksamaan kengistään 1830 dollaria. Rahalleen saa takuulla vastinetta, sillä Berluti on valmistanut kenkiä ammattitaidolla jo vuodesta 1895 lähtien. Yritys toimii Pariisista käsin, mutta sillä on useita myymälöitä ympäri maailmaa, mm. New Yorkissa ja Lähi-Idässä.

Hypätäänpä hintaluokassa muutama askel ylöspäin! Louis Vuitton on luultavasti nimenä tuttu lähes kaikille, mutta useimmat yhdistävät sen naisten käsilaukkuihin. Silti yritys valmistaa myös laadukkaita, moneen tyyliin sopivia kenkiä. Hinnat vaihtelevat muutamasta satasesta jopa kymmeneen tuhanteen dollariin, joten valinnanvaraa riittää. Kiinnostaisiko esimerkiksi pari varvassandaaleja hintaan 640 dollaria? Jos kävelykengille on enemmän käyttöä, puolentoista tuhannen dollarin summalla voi jo valita useista eri malleista.

Mikäli taskunpohjalle on kertynyt hieman ylimääräistä, mutta et halua maksaa kengistäsi asunnon käsirahan verran, saattaa New & Lingwoodilla olla sinulle ratkaisu. He valmistavat klassiseen tyyliin sopivia kenkiä käsityönä, ja hinta-laatusuhde on varmasti kohdillaan. Useita malleja on tarjolla muutamalla satasella, mutta esimerkiksi Russian Calf Shoes on hinnoiteltu 1550 dollarin paikkeille. Jopa Forbes on kiinnittänyt huomiota näihin erityisiin kenkiin, kehuen niiden laatua ja kestävyyttä.

shoe-819363_1920

Maailman kalleimpia kenkäpareja miehille

Testonin pukukengät sopivat ulkoasunsa puolesta hillitympäänkin tyyliin, mutta hinta voi asettaa rajoituksia ostajien suhteen. Kenkäparin hinta on 38 000 dollaria, mutta siihen rahaan on tarjolla huiman korkeaa laatua. Alligaattorin- ja vuohennahasta käsityönä valmistetut kengät kestävät vettä, ja ovat erittäin miellyttävät jalassa. Ylimääräistä luksusta tuovat kenkämalleihin lisätyt kultaiset ja jalokiviyksityiskohdat. Yleisilmeeltään Testonin kengät ovat silti hillittyjä, ja istuvat useampaankin asukokonaisuuteen.

Kaikki edellä mainitut kuitenkin kalpenevat sen maailman kalleimman miesten kenkäparin rinnalla. Jason of Bevery Hillsin kahden miljoonan dollarin kengät pääsivät Guinnessin ennätysten kirjaan, eikä ihme, sillä Kaliforniassa toimiva jalokiviseppä upotti niihin 14 000 timanttia suoraan valkokultaan. Kenkien valmistus kesti yli vuoden ja vei huikeat 2000 miestyötuntia.