Kalliita naisten kenkiä

heels2

Melkein kaikki meistä kaipaavat silloin tällöin pientä luksusta elämäänsä. Mutta mitä se luksus sitten on? Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että se on kaikkea sitä, mikä tekee ihmisen onnelliseksi ja mistä ihminen nauttii. Luksus on siis eri ihmisille eri asioita. Sanakirjan mukaan sana luksus tarkoittaakin erityisen voimakasta hyvän olon tunnetta, jonka jokin asia tai esine saa aikaan. Luksusta voi olla myös jonkin asian tai esineen tuottama mukavuus, jolla voi olla vaikutusta jokapäiväiseen elämään. Luksus tarkoittaa myös kaikkein kalleimpien esineiden oston tuomaa, mukavaa tunnetta. Tätä luksuksen muotoa pääsevät kokemaan vain kaikkein rikkaimmat. Yleisesti voidaan kuitenkin sanoa, että kaikkeen luksukseen liittyy laatu ja hyvä olo tai mukavuus.

Luksus on siis jotakin, mistä saa hyvää mieltä ja mikäpä olisikaan enemmän luksusta kuin joku uusi vaate tai asuste? Ainakin suurin osa naisista rakastaa kenkiä, eikä niitä voi koskaan olla liian montaa paria. Senhän tietävät kaikki. Tähän täytyy kuitenkin lisätä, että naiset rakastavat erityisesti hyvälaatuisia kenkiä, jotka ovat kaiken lisäksi vielä tyylikkäitäkin, eikä näitä ihan pilkkahinnalla yleensä saa ostettua. Töissä saatetaan olla pitkä päivä jalkojen päällä ja silloin hyvät, hyvin istuvat, mukavat ja ennen kaikkea kaikin puolin sopivan kokoiset kengät ovat tärkeämmät kuin mikään muu. Ja kuten myös monissa muissakin asioissa, kengissäkin laatu maksaa.

Miksi satsata kenkiin?

shoe-447866_1920

On sanottu, että jokaisen naisen tulisi omistaa vähintään yhdet hyvälaatuiset kävelykengät ja myös vähintään yhdet tyylikkäät kengät vapaa-aikaan. Tähän ei tietysti ole laskettu urheilujalkineita. Näihin kannattaisi sijoittaa, sillä sijoitus maksaa itsensä takaisin ajan kanssa. Kun jalat voivat hyvin, jaksaa niiden päällä olla, eikä illalla tarvitse kaatua väsyneenä sohvalle. Hyvillä kengillä säästyy myös jalkojen ongelmilta, joita epäsopivat kengät voivat aiheuttaa.

Maailmassa on lukuisia kalliiden kenkien valmistajia, jotka tunnetaan myös luksusbrändeinä. Näitä käyttävät kaikki tyyli- ja laatutietoisimmat naiset. Täytyy kuitenkin muistaa, että kun puhutaan tällaisissa kengistä, eivät ne ole aina vain piikkikorkoisia kenkiä. Ne ovat paljon muutakin. Luksusmerkit valmistavat kenkiä myös urheilullisille ihmisille. Tennarit ovat erittäin trendikäs valinta, joka voidaan yhdistää sporttivaatteiden lisäksi myös kapeisiin farkkuihin ja tyylikkääseen paitapuseroon.

Kalliiden kenkien valmistajat

Kun puhutaan kalliista kengistä, nousee naisten mieleen usein Sinkkuelämää tv-sarjan tyylikkäät hahmot, joista Carrie oli tietysti se, jolta löytyi niin Jimmy Choon kuin Manolo Blahnikinkin luomuksia kenkäkaapistaan. Näiden lisäksi kalliimpina kenkämerkkeinä tulevat mieleen Louis Vuittonit, Christion Louboutinit ja Michael Korsit. Ne ovatkin pitäneet suosionsa jo pitkän aikaa.

Kaikilla kalliimmilla kengillä on yleensä myös jotakin tunnusomaista, joka tekee juuri niistä tunnistettavat. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää Christian Louboutin -kenkien punaista pohjaa. Kaikkien merkin kenkien ulkopohja on siis punainen. Se huomataan kaukaa. Näin vaikkapa punaisella matolla kävelevien tähtien joukosta huomataan ne, jotka ovat valinneet Louboutinit jalkoihinsa. Brändien onkin tärkeää luoda itselleen tällaisia ominaisuuksia, joiden perusteella ne erottuvat joukosta. Silloin kuluttajan on helpompi tietää, minkä merkin kengät hänen huomionsa ovat kiinnittäneet. Tämä takaa kyseiselle brändille myös enemmän myyntiä, kuten kuvitella saattaa.

Maailman kalleimmat kenkäparit

Maailman kalleimpia kenkiä valmistavat yritykset eivät ehkä kuitenkaan ole kaikkien tiedossa niin hyvin kuin luullaan. Maailman kallein kenkäpari on Stuart Weitzmanin valmistamat kengät, joita kutsutaan nimellä Rita Hayworth heels. Uskokaa tai älkää, mutta kyseiset ruskean sävyiset kengät maksavat kolme miljoonaa! Kengissä on timantteja, rubiineja ja safiireja. Ne on valmistettu satiinista ja niissä on avokärjet. Nimensä kengät saivat siitä, kun Rita Hayworth käytti niitä elokuvassa Shawshank Redemption. Sen jälkeen kengät vaihtoivat omistajaa. Uusi omistaja oli Hayworthin tytär Princess Yasmin Aga Khan.

Kolmen miljoonan arvoiset kengät ovat myös Harry Winstonin suunnittelemat Ruby Slippersit. Niissä on Rita Hayworth heelseja matalampi korko, mutta nekin on päällystetty arvokivillä. Stuart Weitzman hallitsee muutenkin maailman arvokkaimpien kenkien suunnittelijoiden listaa. Kymmenen kalleimman kenkäparin joukossa on jopa kahdeksan hänen luomustaan. Ruby Slippers ja Ruby Slippersien erikoisversio ovat listan ainoat kengät, joita Stuart Weitzman ei ole suunnitellut. Weitzmanin nimeä ei juurikaan kuule luksustuotteista puhuttaessa. Tämä johtuu siitä, että maailmassa on olemassa niin monta eri tasoa luksuksesta. Jos Louboutinin kengistä joutuu kalleimmillaan maksamaan joitakin tuhansia, ne on kyllä mahdollista ostaa, jos oikein haluaa. Weitzmanin kenkien kanssa näin ei kuitenkaan ole. Kolmen miljoonan kengät kuuluvat ainoastaan vain todella rikkaille. Sellaisia kenkiä tuskin pääsee koskaan näkemään ihan oikeassa elämässä, vaan todennäköisesti pelkästään kuvista.

Eri tasoista kenkäluksusta

shoe-238068_1280

Voidaan siis huomata, että Louboutin ja Vuitton ovat Witzmanin luomuksiin verrattuna halvempaa luksusta. Vielä niitäkin halvempia, mutta kuitenkin luksukseksi luokiteltuja brändejä, ovat vaikkapa Guess ja Michael Kors. Kaikki tämä riippuu tietysti henkilöstä, joka kenkiä on ostamassa. Kengistä puhuttaessa voimme kuitenkin todeta, että se, mitä suuri yleisö saattaa luulla olevan todellista kalleista kalleinta luksusta, ei sitä ole. Voimme siis lakata kadehtimasta kaikkia Vuittoneita ja Louboutineja, koska niitäkin kalliimpia kenkiä on olemassa. Yleensä edes näyttelijät tai laulajat eivät käytä kaikkein kalleimpia kenkiä punaisella matolla. Niitä ei vuokrata ja niitä on yleensä valmistettu vain yksi ja ainoa pari, jolla on jo omistaja.

Kalleimpia kenkiä ei välttämättä monellakaan ole varaa ostaa, mutta jo yhteen kohtuullisen laadukkaaseen, ja tietysti näin ollen myös hinnakkaampaan, kenkäpariin satsaaminen kannattaa, sillä se voi kestää vuosia ja taas vuosia. Kun lisäksi muistaa ensi alkuun satsata kenkäkaapin peruspilareihin, kuten mustiin avokkaisiin, voi tämän jälkeen lähteäkin hiukan hulluttelemaan kenkäosastolla.